Electroway Auto en weg systemen

 Electroway  geïntegreerde wegen navigatie Informatie

Electroway is een bedrijf dat voor geïntegreerde wegen navigatie heeft gezorgd. Het concept is echter nooit van de grond gekomen. Het doel was om alle wegen te voorzien van Electroden en chips die informatie over de locatie en de gegevens van het voertuig konden bijhouden. Zo zie je af en toe nog wel eens een auto voorbij gaan met een rubber stripje die over de grond heen sleept. Dit rubbere stripje zorgden toen der tijd voor data overdracht tussen de electoden in de weg en de auto.

Electroway Navigatie Systeem

Via dit Electroway systeem kon men zien welke parkeer plaatsen er nog vrij waren. Maar ook welke parkeer plaatsen er door welke auto bezet was en voor hoelang. Op die manier kon justitie een naheffing berekenen van de parkeer kosten.
Het systeem registreerde ook hoe snel men reed door de tijd dat een voertuig tussen Punt A en punt B er over deed. Reed je te hard, dan zou er zomaar eens binnenkort een bekeuring op de deur mat kunnen vallen.
Daarnaast heeft het systeem een routeplanner en later in 2012 zou het systeem veilig genoeg zijn om de auto’s zonder bestuurders te kunnen laten rijden.

Het personeel dat ook via een achterdeur heeft meegeholpen heeft stiekem een systeem ingebouwd die auto’s konden laten stoppen op elk willekeurig punt. Zo konden verdachten gemakelijker gepakt worden en word de schade die bijvoorbeeld een achtervolging zou veroorzaken beperkt. Daarnaast heeft het personeel er voor gezorgd dat de deuren vergendeld worden zodat de dader niet zonder slag of stoot uit de auto kan ontsnappen. Het systeem werkt echter niet op auto’s die voor januari 2011 zijn gemaakt of waarvan het rubbere sleepcontact dusdanig versleten is dat er geen constante verbinding met het wegdek gemaakt kan worden. Deze auto’s zijn daardoor alleen op afstand uit te slapen via wifi of white-tooth.

Eén reactie

  1. Pingback:IceTouch Refrigerator | Squareders

Reageren is niet mogelijk