Corona survival guide

Aanvulling op de SSG uit 2013

Hier de CSG (Corona survival guide) 21/3/2020

In Squares survival guide word er ruim gesproken over een crisis situatie. Na 7 jaar, zitten we in zo een crisis (30 jaar eerder dan voorspeld) ik hoop dat iedereen de informatie ten harte heeft genomen en vanaf het moment van publicatie het materiaal en levensmidellen op orde heeft.

Nu we duidelijk hebben om welke bedreiging het gaat, wil ik graag een aanvulling doen op de globale SSG die in 2013 is geschreven.

Aanvullingen zijn als volgt:

Er word gehamsterd door menig een. Hierdoor raakt de distributie van levensmidellen ontregeld, dit betekend lege schappen in de winkels.

Medische supplies met name de mondkapjes en desinfextie worden door het gros (op)gekocht (mondkapjes worden niet gebruikt, waarschijnlijk is de sociale druk te groot om met een mondkapje over straat te lopen), hierdoor is er een enorm tekort aan mondkapjes ontstaan onder medisch personeel. Landen sluiten grensen, in de aanpak het virus niet verder te verspreiden.Winkels sluiten hen deuren.Er word opgeroepen om zoveel mogelijk binnen te blijven.

Mondkapjes alternatieven

Een oplossing voor het te kort aan maskers is het gebruik van vol gelaat snorkel maskers. We weten dat het virus word verspreid via oppervlaktes en kleine water druppels (hoesten, praten en niesen). Een vol gelaat snorkel masker is nog steeds ruim te koop bij diverse internetshops. Een volgelaat snorkel masker helpt beter omdat dit de ogen beschermd tegen geinfecteerde water druppels en het zorgt er voor dat je niet met je handen in je gezicht kan zitten. Eem snorkelmasker heeft vaak een uitlaat klep aan de voorkant bij de mond, deze met een sticker afplakken. De luchtpijp in en uitlaat ombinden met een doek, gedrenkt in azijn. De kans is klein dat de geinfecteerde druppels in de pijp terecht komen en worden aangezogen door de longen, om er zeker van te zijn dat dit niet gebeurd word er een doekje met azijn om de in en uitlaat van de pijp gebonden (vast geklemt met elastiek). Het volgelaat snorkel masker is een goed alternatief omdat deze in meerdere maten (volwasennen en kinderen) te verkrijgen.

klik hier voor duikmaskers.

Als je een 3d printer hebt kun je voor deze  Snorkel adapter of deze Adapter  downloadenvoor een adapter zodat je er 3m filters aan vast kan maken.

Ook kun je als alternatief voor al die zelfgemaakte hippe patroon zakdoekjes die alleen helpen om je eigen geinfecteerde druppels bij je te houden een virusdodend monddoekje maken:

Zink en koper sulfaat en eventueel azijn en twee doeken, dan ben je ongeveer 15 euro kwijt maar dan ben wel beschermd ipv alleen om te zorgen dat je andere niet besmet, zorg wel voor oogbescherming anders kan je alsnog via de ogen besmet raken en dus is de volgelaatssnorkel een betere keuze.

 

 

 

Eén reactie

  1. Pingback:Squareders – Square's Survival Guide

Reageren is niet mogelijk