Reader

Reader is een merkwaardig personage uit het Squareders boek. Zijn naam is eigenlijk een afkorting van de volgende namen:Slange leren laars van Reader
“Rachamim Ephraïm  Alexander Daniël Elazar Rafaël”. Tijdens zijn eerste ontmoeting onthuld hij eenmalig al deze namen. Vervolgens word er alleen gerefireerd naar Reader. Reader is de engelse vertaling voor lezer. Het personage doet zijn eer aan omdat hij het grootste gedeelte van het verhaal een boek zit te lezen.
Zijn verschijning is een uitzonderlijke vertoning. Zo draagt hij een versleten krijt-gestreepte panthalon. Een hoge lak hoed. Slangenleren laarzen en een wolle jas. Hij gebruikt zijn monocle om te lezen. Zijn favoriete wapen is een revolver en desnoods zijn vuisten. De geruchten gaan dat Reader een expiremen was geweest van het personeel. Ze hebben hem speciale formules in zijn hoofd gepland waardoor hij razend snel gecodeerde teksten kan kraken en deze lezen.
Al trekt Reader het gehele verhaal op met de Squareders, het is onduidelijk of hij zichzelf ook tot de Squareders behoort.

Eén reactie

  1. Pingback:Foxy | Squareders

Reageren is niet mogelijk