Hawk

Hawk is de hoofdpersonen van het verhaal. Hij heeft een terug getrokken bekwaamheid en is voor niets en niemand bang. Zijn vader is zijn trots en hij probeert koste wat het kost zijn vader te vinden. Hij besloot zich tot Elite te laten trainen bij (wat later) het personeel bleek te zijn. Zijn toelatingsexamen gebeurde in een trainingskamp van de NLM. Hier werd hij gekeurd en vervolgens werden er slechts tientallen rekruten gekozen voor een vervolg opleiding van een jaar. Hawk had de keus tussen Amerika, Afrika of Rusland. Hier waren de trainingskampen van het personeel gevestigd voor een handje vol elite te trainen.
Hawk koos voor Amerika, omdat hij vermoedens heeft gekregen dat zijn vader zich daar schuil hing. Echter heeft Hawk nooit zijn vader daar weten te vinden. Hij had ook weinig tijd want de theorie was pittig. Na een jaar de theorie, kreeg Hawk eindelijk de opdracht voor veldwerk. Hij zou terug keren naar zijn thuisland en hier wachten op instructies. Hawk kon niet wachten om zijn vriendin Michelle terug te zien, zoals ze hadden afgesproken in het park van Haarlem.
Hawk woonde op dat moment nog thuis waar zijn zus Karin, het huishouden voert. Hij had veel contact met Maik, die hem er min of meer over heeft gehaald om elite te worden en zo zijn vader misschien terug te vinden.

Hawk heeft in het verhaal blauwe lichtgevende ogen. Dit komt door de injectie van mist tijdens zijn training tot elite. Zijn favoriete wapen is net als van zijn vader de katana. Hawk is licht gespierd en heeft zwart stijl haar dat tot zijn schouders hangt. Hij geeft de voorkeur aan praktische kledij en stevige wandelschoenen. Een bijzondere eigenschap vind ik als schrijver dat hij als enige van de Squareders in het donker kan zien. Je moet je voorstellen dat het zich voor hem zoiets is als dat van een nachtkijker maar dan met een hemel blauw filter.

4 reacties

  1. Pingback:Michelle | Squareders

  2. Pingback:FKP | Squareders

  3. Pingback:Squareders - Square Mine

  4. Pingback:Squareders - TommieSquareders

Reageren is niet mogelijk