Granaten

grenadeEen handgranaat is een granaat die bedoeld is om met de hand te worden geworpen. Het is een wapen dat gebruikt kan worden tijdens gevechten op korte afstand.Meestal bevat een handgranaat daarom naast de explosieve lading een tijdontsteker die hem een aantal seconden na het wegwerpen laat afgaan. Er zijn echter ook handgranaten die exploderen door de schok van het neerkomen na de worp.

De scherfhandgranaat nr. 330 is voorzien van de ontsteker nr. 331. De handgranaat is dodelijk tot op 15 meter, het onveilige gebied is 200 meter. De bolvormige scherfhandgranaat is olijfgroen met gele merken, weegt 465 gram en heeft een vertragingstijd van 3 à 5 seconden. De dikwandige handgranaat wordt hoofdzakelijk gebruikt in de verdediging tegen vijandelijk personeel. Nadat de veiligheidsring uit de veiligheidspin is getrokken en de vertragingstijd is verstreken, explodeert de granaat met veel kracht en barst het lichaam van de granaat open. Door de drukgolf vliegen hierbij vele honderden scherpe metalen bolletjes in het rond, die zwaar lichamelijk letsel dan wel de dood veroorzaken.

Er zijn twee manieren om een handgranaat te overleven.
1. Oppakken en teruggooien.
2. Omdraaien, plat op de grond gaan liggen met je voeten richting de handgranaat. Er gaat slechts 5 – 10% van de dodelijke scherven over de grond. De zolen van je Kisten zullen daardoor de meeste scherven opvangen.

Granaten spelen een belangrijke rol in het Squareders boek. Zo breekt Square in bij een militaire basis, waar hij op dat moment Foxy ontmoet om granaten te stelen. De graten wil hij gebruiken om de lavaraffinaderij op te blazen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.