Zwaarden

Zwaarden worden vaak met combinatie van Schilden gebruikt. Het zwaard gebruikt men om te steken en mee te slaan. Een goed scherp langzwaard hakt moeiteloos door diverse ledenmaten en kan door goedgebruik (afweren met de botte kant) lang scherp blijven. Zwaarden worden het meeste gebruikt door het tempelvolk en een enkele lid van het personeel zoals Gabriel in tegensteling tot de katana’s die zowel de Squareders (gestolen van het personeel) als het personeel gebruiken. De derde generatie zwaarden worden afgekort de magnetics genoemd. Een zwaard heeft vaak een persoonlijk verhaal en dat wordt vaak geuit met verschillende verzieringen en of teksten op het blad of op de heft. De meeste zwaarden worden aan de zijkant op de heup gedragen. De langere zwaarden worden vaak op de rug gedragen met daaroverheen aanvast geklikt het Schild.

KatanaKatana van Square Mine
Een katana die in Japan gemaakt is, staat beter bekend als Nihonto, wat Japans Zwaard betekent. Deze is dan op de traditionele wijze gesmeed. In de volksmond word er vakder gezegd Samoeraizwaard.
De Nihonto wordt gemaakt van Tamahagane. Dit is een uitzonderlijk zeldzame metaalsoort en het product van een lang en zorgvuldig proces dat eens per jaar plaatsvindt. IJzerzand wordt verwarmd in een smeltoven en hier wordt koolstof aan toegevoegd. Zo ontstaat een harde metaalsoort, Tamahagane. Dit proces gaat samen met een aantal rituelen. Wanneer de Tamahagane klaar is, wordt deze in kleinere stukken gehakt. De beste stukken metaal worden naar de beste zwaardsmeden gebracht. Eenmaal bij de smid wordt het zwaard gesmeed.
Hawk gebruikt de katana die zijn vader voor hem heeft achtergelaten. Square gebruikt katana’s die hij van de legerbasis weet te stelen.

Magnetics ZwaardMagnetics zwaard van Foxy
Het magnetisch zwaard heeft Cross ontwikkeld voor Foxy. Samen met het zwaard probeerde Cross een vertrouwensband op te bouwen metFoxy. Het snijgedeelte van het zwaard kan ingetrokken tot de grootte van het heft. Uitgetrokken kan het zwaard doormiddel van een schuifknop tot meerdere lengtes worden uitgeschoven tot een maximaal van drie meter. Het zwaard is niets meer dan een staal draad dat zich afwikkelt en hierdoor een magnetisch veld opwerpt. Zo kan het zwaard gebruikt worden om andere zwaarden mee af te stoten maar ook om door de magnetische kracht door vlees en pantser te hakken of te snijden.

 

2 reacties

  1. Pingback:Square Mine | Home

  2. Pingback:Nina | Home

Reageren is niet mogelijk