Van verhaal naar boek 5

Van verhaal naar boek bol.com

Zo na nog geen vier avonden en een beetje doortypen, is het verhaal klaar. Niets meer aan doen (dat hoor ik mijzelf vaker zeggen). Ik heb contact opgeven met boekenbent. Collega schrijvers hebben goeden ervaringen met deze pod-uitgever. Ik spreek nu wel over Collega’s maar eigenlijk-
Het contact loopt volgens de website vrijwel altijd via mail. Daar ben ik blij om, dat scheelt fax-kosten. Ik schreef in het contact formulier, wie ik ben en wat ik geschreven en vroeg natuurlijk wat de mogelijkheden waren. Ik hoopte dat de reactie hier geen twee maanden ging duren. Dat was ook zeker niet het geval. Binnen één uur had ik een berichtje terug. Ze vond het prima, al was 754 bladzijden te dik (kan je nagaan wat een stukje herschrijven doet). Ze stelde voor om het boek in tweeën te splitsen, het formaat op A5 (halve A4) te wijzigen en ook nog iets met de marges te doen, dat was ik even vergeten.

Wat fijn dacht ik, A5, marges, regelafstand, bladzijden nummers, lettertypes, geen enkel probleem. Totdat ik besefte dat ik een maand geleden Microsoft Office 2010 er op had gezet. De ribbon, het blijft een doodsdoener van je welste. De opmaak duurde bij elkaar zo’n twee weken om alle zinnen op de juiste regels te krijgen. Het was dan eindelijk zover. Het was klaar, ik mailde terug.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.